New FInancial Magazine, herfst 2014

VROUWEN, WAKKER WORDEN!

Vrouwen, wakker worden! Dat is de boodschap van Marie-Louise Voors, manager Delta Lloyd Foundation, in de herfsteditie van het New Financial Magazine. Dit e-zine heeft als thema ‘De Kracht van Vrouwen’ en vormt tevens de aftrap van het New Financial Forum 2.0.

NFM_herfst-2014_coverVoors legt uit dat vooral vrouwen, die zich toch al vaak in een financieel kwetsbare positie bevinden, nogal eens een veel te rooskleurig beeld hebben van hun toekomst. Tegelijkertijd blijkt uit onderzoek van de Foundation dat in Nederland drie miljoen vrouwen niet in staat zijn in hun levensonderhoud te voorzien. “Het is zaak om de kop uit het zand te halen en financieel slimmer en vaardiger te worden”, aldus Voors.
Verder in het New Financial Magazine, het inspiratie- en kennismagazine voor iedereen die wil (mee)bouwen aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector, onder meer een interview met Joyce van der Est, directielid ASN Bank, over onder meer de nationalisering van SNS Reaal en vrouwelijk leiderschap. “Duurzaamheid vraagt vooral om leiderschap, waarbij zowel vrouwelijke als mannelijke eigenschappen goed kunnen worden gebruikt. Rolmodellen genoeg. Mensen als Nelson Mandela of Jane Goodall hebben echt gebouwd aan een betere wereld. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”
Mandela is overigens hoofdthema in ‘Lessen uit Afrika’, de rubriek waarin wildernisgids Alan McSmith de lessen van de natuur vertaalt naar de bestuurskamers van financiële instellingen. Verder aandacht voor onder meer BeterThuis, een marktplaats voor ouderenzorg en inzicht in de transitiefase die de financiële sector momenteel doormaakt. “In tijden van crisis is ego niet de beste raadgever.”

NEW FINANCIAL FORUM 2.0
Met dit themanummer De kracht van Vrouwen wil het New Financial Forum iedereen inspireren om een eigen bijdrage te leveren aan een menselijke economie. Een doelstelling die volledig past binnen het gedachtegoed van het New Financial Forum 2.0. Het New Financial Forum is hét platform waar mensen uit de hele financiële sector vrijuit met elkaar de dialoog kunnen voeren over wezenlijke zaken. Wie deelneemt aan het Forum kan ideeën lanceren en toetsen, kennis en inspiratie opdoen en leren van anderen. En zodoende een bijdrage leveren aan het hogere doel: een gezonde en gerespecteerde financiële sector. Het Forum bestaat onder meer uit een interactief platform, nieuwsbrieven, een inspirerend magazine en tal van kennis- en inspiratiebijeenkomsten. Sinds deze maand zet Willem Vreeswijk zich twee dagen per week in om vanuit een Stichting en met een Raad van Toezicht dit gedachtegoed te verbreden en te verdiepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>