Vier parels uit de financiële sector

Financiële wereld en parels? Een combinatie die onmogelijk is? Nee dus… De jury van de Financial Marketing Award heeft vier parels genomineerd die wel degelijk een bijdrage leveren aan een mooiere financiële wereld.

Opdracht van de jury: zoek initiatievenparels van financiële dienstverlening binnen de financiële wereld waar de samenleving écht iets aan gehad heeft, waar mensen duurzaam mee geholpen zijn en waar de wereld mooier door is geworden. De initiatieven kunnen vallen in drie categorieën:

1. het initiatief dat zich in de praktijk bewezen heeft;

2. het vooruitstrevende initiatief met een geweldige potentie;

3. de ridder of amazone die het afgelopen jaar hét verschil heeft gemaakt.

De jury – bestaande uit voorzitter Kim Cramer, Cornelie van Bergenhenegouwen, Rens van Tilburg, Krijn Schuurman en Arjen Bijlsma – was verheugd en ook verrast dat er zoveel mooie en vernieuwende initiatieven in de financiële sector zijn die bijdragen aan een gezonde financiële sector. In eerste instantie stelde de jury een longlist samen van dertig cases, die werd teruggebracht tot een shortlist met tien cases. Voor de finaleronde tijdens de NDFM zijn uiteindelijk vier cases genomineerd. Hoewel volgens de jury deze vier cases stuk voor stuk al winnaars zijn op weg naar een duurzame en betere financiële wereld, bepalen jury én publiek op 3 december wie er met de Award naar huis gaat. Dit na korte kernpresentaties van Edgar Kampers (qoin), Martin Kersbergen (Dela), Erik Driessen (the Moneyer) en Perry Koorevaar (Kroodle). De winnaar krijgt tevens een NIMA waardecheque van 1.000 euro cadeau.

De genomineerde ridders of amazones, die zich persoonlijk hebben ingezet voor een duurzame financiële sector, zijn: Dirk Bezemer, Redactie VPRO Tegenlicht en Joris Luyendijk. Op 3 december maakt de jury de winnaar bekend.

Bij de keuze voor longlist, shortlist en genomineerden is de jury geassisteerd door ‘FMA-spotters’: Marieke van Zuien, Marleen Janssen Groesbeek, Jelle Bartels, Ivo Valkenburg, Alexander Koene en Helen Toxopeus.

De NDFM 2013 vindt dit jaar in de CoWorking Building in Amsterdam plaats.Meer weten?  Bezoek de website van de NDFM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>