Shortlist financiële parels 2013

Zijn er nog lichtpuntjes in de duistere financiële wereld? Wie goed kijkt, ziet er velen. Mooi dat de jury van de Financial Marketing Award deze belangrijke lichtpuntjes opspoort en op 3 december in het zonnetje zet. Uit een longlist van dertig kandidaten heeft de juy een shortlist samengesteld van tien cases en drie personen die meedingen naar de Financial Marketing Award 2013. De award wordt op 3 december uitgereikt tijdens de Nationale Dag Financiële Marketing (NDFM), een initiatief van VVP.

De tien geselecteerde cases zijn: Qoin, Triodos hypotheek, the moneyer, Kroodle, Achhmea met volgensnederland, Interpolis met deoplossingvan, Independer met ORV voor diabetici, Ohra mobiel verzekeren, Dela en a.s.r. met Feyblij.

De ridders of amazones, die zich persoonlijk hebben ingezet voor een duurzame financiële sector, zijn: Dirk Bezemer, Redactie VPRO Tegenlicht en Joris Luyendijk.

De genomineerden krijgen (aanvullende) vragen van de jury te beantwoorden en op basis daarvan worden de finalisten gekozen die een plek krijgen op het podium van de NDFM, de enige vakdag voor financieel marketeers (www.ndfm2013.nl). Tevens krijgt de winnaar een NIMA waardecheque cadeau.

Opdracht van de jury: zoek initiatieven binnen de financiële wereld waar de samenleving écht iets aan gehad heeft, waar mensen duurzaam mee geholpen zijn en waar de wereld mooier door is geworden. De initiatieven kunnen vallen in drie categorieën:1. het initiatief dat zich in de praktijk bewezen heeft; 2. het vooruitstrevende initiatief met een geweldige potentie; 3. de ridder of amazone die het afgelopen jaar hét verschil heeft gemaakt

Kim Cramer (BR-ND), voorzitter van de jury: “Het was een hele klus om van de longlist FMA naar een shortlist te komen. Er waren veel mooie, vernieuwende initiatieven en er kwamen zelfs nog behoorlijke wat spontane aanmeldingen bij. De tien geselecteerde cases sprongen eruit op innovatie, duurzaamheid en menselijkheid. We gaan het nog lastig krijgen om de finalisten te kiezen.

“Wat de ridders en amazones betreft, fantastisch om te zien dat zoveel mooie, moedige mensen zich inzetten voor een gezonde, duurzame en betere financiële sector. Allemaal hebben ze gemeen dat ze vinden dat het anders kan. En moet.”

De jury bestaat naast Cramer uit Cornelie van Bergenhenegouwen, Rens van Tilburg, Krijn Schuurman en Arjen Bijlsma.

De jury wordt geassisteerd door ‘FMA-spotters’: Marieke van Zuien, Marleen Janssen Groesbeek, Jelle Bartels, Ivo Valkenburg, Alexander Koene en Helen Toxopeus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>