Op weg naar een duurzame financiële sector

New Financial Magazine, herfst 2013

Duurzaamheid is het thema van de herfsteditie van het New Financial Magazine. Het e-zine is een initiatief van het New Financial Forum van VVP en een must read voor iedereen die gelooft in en wil bijdragen aan een toekomstbestendige financiële sector.

Maar liefst vijf grote verzekeraars plus het Verbond van Verzekeraars onderschrijven de vorig jaar door de Verenigde Naties geïntroduceerde Principles for Sustainable Insurance. Daarmee zet Nederland wereldwijd de toon. En dit maal op een positieve manier. In het themanummer Duurzaamheid van het New Financial Magazine volop aandacht voor een aantal concrete duurzaamheidscases van deze initiatiefnemers. Tevens wordt een verlanglijstje met duurzaamheidsprincipes gegeven. Conclusie: er worden belangrijke stappen gezet op het gebied van duurzaamheid, maar er zijn nog reuzensprongen nodig.

Zeer lezenswaardig in dit kader is het essay ‘De goddelijke boekhouder’ van Rens van Tilburg (Sustainable Finance Lab, SOMO en jury Financial Marketing Awards). Hij pleit ervoor dat financieel dienstverleners zich veel meer moeten laten zien in het debat over de toekomst van hun eigen sector. “Velen zijn momenteel bezig de duurzame wereld vorm te geven. Financiële instellingen moeten in gesprek gaan met deze maatschappelijke koplopers. Dat begint ermee dat ze zelf aangeven waar ze (willen) staan. Dat ze een consistent en goed doordacht verhaal hebben over de maatschappelijke ontwikkeling en de rol van de eigen financiële instelling daarin. Een financiële instelling die stelt kolencentrales te financieren omdat het nu eenmaal niet illegaal is, gaat voorbij aan deze opdracht. Minimaal moet ze kunnen aangeven op welke manier de bouw van kolencentrales in Nederland past binnen een duurzame energievoorziening. Ik geef het je te doen.”

Verder in het magazine columns van Robert Witteveen (Reaal en Ambassadeur van het NFF) en Nicolette Loonen (WIFS), een interview met Jilles Eissen van Rabobank Barneveld-Voorthuizen over duurzaam personeelsbeleid, en de visie van Jeroen Timmers (giving is all we have): “Snelle hartslag? Niet duurzaam! Korte adem? Niet duurzaam! Continu moe? Niet duurzaam!”

Verder in dit magazine ook de antwoorden op een aantal Zinnige Vragen van adviseur Lambert Becks en een interview met Saskia Buma, oprichter van stichting Mama Vita, die opkomt voor ouders van kinderen met autisme.

SAMEN OP WEG NAAR EEN DUURZAME FINANCIËLE SECTOR! DEEL DEZE LINK!!!!

NEW FINANCIAL DAY

Het New Financial Forum bruist als nooit te voren. Maak ook deel uit van een positieve beweging en laat je zien op de New Financial Day van 29 oktober in Amsterdam. Dan laten de deelnemers zien aan toezichthouders, politiek, media, klanten en de sector zelf waarom het vak van financieel dienstverlener het mooiste vak ter wereld is

Bekijk het programma en schrijf je in!!!!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>