New Financial Magazine, winter 2014-2015

Ode aan de ‘gekken’ van de financiële dienstverlening

Crazy Ones. Dat is het themanummer van het New Financial Magazine, dat niet alleen als e-zine, maar ook weer in print verschijnt. Crazy Ones is een ode aan de frisdoeners en dwarsdenkers in onze sector, de innovators die doen wat anderen nog voor onmogelijk houden, de doeners met een ‘het kan wel’ mentaliteit.

Het themanummer is geïnspireerd door de bekende Think different campagne uit 1997 van Apple. Die luidde: “Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes. The ones who see things differently. They’re not fond of rules. And they have no respect for the status quo. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them. About the only thing you can’t do is ignore them. Because they change things. They push the human race forward. And while some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.”

Wie bewondert de mensen die in beeld komen niet? Achtereenvolgens zien we Albert Einstein, Bob Dylan, Martin Luther King, Richard Branson, John Lennon, Buckminster Fuller, Thomas Edision, Muhammad Ali, Ted Turner, Maria Calla, Mahatma Gandhi, Amelia Earhart, Alfred Hitchcock, Martha Graham, Jim Henson, Frank Lloyd Wright en Pablo Picasso. Stuk voor stuk briljante geesten die zich niet lieten leiden door bestaande structuren, systemen en oordelen. Zonder deze mensen had de wereld er een stukje minder mooi uitgezien. Vreemd dat we deze mensen aan de ene kant bewonderen, maar dat we in ons dagelijks leven vaak niet openstaan voor andere ideeën of mensen die het anders willen doen. Dan komt algauw de Nederlandse mentaliteit ‘Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ om de hoek kijken. Of wordt er teruggegrepen op de talloos mogelijke ‘ja maars’: we doen het al jaren zo, het mag niet van de toezichthouder, de klant zit er niet op te wachten, ik kan dat toch niet in mijn eentje gaan doen, etc etc etc.

De financiële sector is volop in beweging. Welke weg we ook kiezen, er is uiteindelijk maar één gemeenschappelijke eindbestemming en dat is een gezonde en gerespecteerde financiële sector die de belangen dient van klanten, medewerkers en de samenleving als geheel. Daar heeft iedereen baat bij. Juist de Crazy Ones met hun niet voor de hand liggende visies, met hun geloof in mensen en in nieuwe wegen, met hun rare gedachtekronkels en hun enthousiasme zijn onontbeerlijk om echte stappen verder te komen. Het New Financial Magazine wil met deze editie een lans breken voor de Crazy Ones die de financiële sector kunnen inspireren en laten zien dat het wél kan, ook al is het via een iets andere weg.

Veel inspiratie en leesplezier.

Kennis Carrousel en Video Portretten

Graag maak ik ook van deze gelegenheid gebruik om je een update te geven van onze activiteiten. We zijn bezig met de invulling van een Kennis Carrousel voor de nieuwe financiële wereld (support en begeleiding op het hoogste niveau op het gebied van leiderschap, verdienmodellen, klantbeleving, samenwerking, etc. Ik hoop je hier snel meer over te kunnen vertellen.

Verder komt er binnenkort een speciaal aanbod voor Ambassadeurs langs; tegen flinke korting kan je een video-portret laten maken onder professionele begeleiding van auteur/coach Judith Webber en RTL-regisseur Nikolai Khatchatouryan. Ook zijn we bezig om de krachten van de Next Generation te bundelen.

Binnenkort zal de website van het Forum in een nieuwe vormgeving verschijnen, en niet alleen de look and feel verandert, er komen ook nog meer tools bij om je nog beter van dienst te zijn.

Laat me weten wat je van het New Financial Magazine vindt. Ideeën en suggesties altijd welkom., ook voor het volgende themanummer: The Young Ones, de nieuwe generatie, de leiders van morgen.

Bouw mee aan een betere financiële sector en word ook Ambassadeur van het New Financial Forum. Alleen samen kunnen we zorgen voor een krachtig fundament van de nieuwe financiële wereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>