NFMzomer2016

Nieuwe leiders bouwen aan een wereld die we verlangen

Nieuw Leiderschap is het thema van de nieuwe editie van het New Financial Magazine. Met inspirerende en uitdagende visies van Maurits Groen, Salem Samhoud, Paul de Blot, Michiel Brandt, met leiderschapslessen uit de natuur, met de frisse visie van de Happy Startup School uit Brighton, met praktische lessen uit de financiële crisisi van Franka Rolvink Couzy (redacteur Financieele Dagblad), met praktijktips voor good governance en veel meer.

Happy Startup School

The Happy Startup School uit Brighton

“Nieuwe leiders zien in dat we juist nu de mogelijkheid hebben om een nieuwe wereld te bouwen die we wel verlangen”, aldus Willem Vreeswijk, initiatiefnemer van het New Financial Forum. “Nieuwe leiders willen een meerwaarde voor anderen zijn. Zij zorgen voor nieuwe denkrichtingen om vastgeroeste patronen los te weken en nieuwe organisatiestructuren mogelijk te maken. Hoe? Door belemmerende overtuigingen op te geven. Door de dialoog aan te gaan met de jeugd, met andere culturen, met mensen met een ‘zogenaamde’ arbeidsbeperking. Door verantwoordelijkheid te nemen voor alles wat je doet, zegt en denkt. Zolang er niets in je zelf verandert, verandert er niets in de wereld. Het oude systeem, dat zijn meerwaarde in het verleden ongetwijfeld heeft gehad, ligt nu op de intensive care en wacht op euthanasie. Een prachtige kans op een nieuwe wereld met nieuwe leiders die de wereld dienen. Veel inspiratie toegewenst met dit themanummer.”

In de tweede helft van dit jaar staan er veel activiteiten van het New Financial Forum op stapel. Zo zijn we bezig met de voorbereidingen van een Learning Journey naar IJsland in september, organiseren we na de zomer een bijeenkomst over good governance in de praktijk aan de hand van de branchecasus Boeteclausule, organiseren we op 4 oktober een baanbrekend event met Paul Rijns (a.s.r.) en Jelle Bartels (Next Step Factory) rondom het Innovation Lab van het New Financial Forum en geven we op 20 oktober samen met onder meer Indra Frishert (Dazure) en Han de Ruiter (Aegon) een podium aan initiatieven uit de sector die bijdragen aan een betere samenleving.

Wil je ook meebouwen aan een betere financiële sector? Meld je dan nu aan als Ambassadeur van het New Financial Forum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>