Ho'oponopono boek

Nieuw boek over Ho’oponopono

Bij uitgeverij AnkhHermes is de vertaling van het boek Ho’oponopono, Het Hawaïaanse vergevingsritueel verschenen, met voorwoorden van mijn dierbare vriend Ivo Valkenburg en van mijzelf.

Die van mij luidt: “Op 15 oktober 2007 ontmoette ik Ihaleakala Hew Len voor het eerst. Samen met Ivo Valkenburg hadden we hem uitgenodigd om een lezing te geven voor Meet the Masters, een lezingencyclus voor de financiële sector met als doel de wereld van het geld en die van de geest meer in balans met elkaar te brengen. Onze lezingen werden gehouden in De Duif, het prachtige kerkje in het hart van Amsterdam. Toen ik op 15 oktober in de kerk arriveerde, was Hew Len er nog niet. Ivo was hem aan het afhalen in het Ambassade Hotel te Amsterdam. Een kwartiertje later stapten Ivo en Hew Len uit de taxi. Een wat oudere, onopvallende man op gymschoenen en met een baseballpet op zijn hoofd, gaf mij een hand en zei: “Ah, you are the funny guy”, en liep de kerk in. Toen we binnen waren, zei hij: “Hmm, een eeuwenoude kerk, trouwerijen, dood, verdriet, pijn, heel veel te cleanen hier, dank je wel.” Vervolgens keek hij Ivo in de ogen en zei: “Wij gaan eerst een eindje wandelen. Zo kun je geen mensen ontvangen.” Ivo antwoordde enigszins in paniek: “Maar onze gasten komen over een half uur, we verwachten 200 mensen, en er moet nog heel veel gebeuren. “ Hew Len: “Eerst gaan wij een blokje om. Hoe kun je verwachten dat deze mensen bij hun Zelf kunnen komen als er zoveel turbulente gedachten in jezelf huizen?”

Het werd een lezing zoals niemand van de aanwezigen ooit eerder had gehoord. Ikzelf voelde me letterlijk thuiskomen. Met mijn hoofd begreep ik lang niet alles wat ik hoorde, maar mijn hart zoog alle informatie op en kwam tot rust. Decennia had ik gefilosofeerd over God, de zin van het leven, etc, en opeens viel het kwartje. Ik begreep opeens dat er letterlijk niets buiten onszelf is, wat honderd procent verantwoordelijkheid voor alles en iedereen betekent, wat ons doel op aarde is, wie we zijn, wie de leiding heeft, hoe je zelf de keuze kunt maken tussen leven vanuit inspiratie en leven vanuit conditioneringen, wat een probleem is en hoe je eens en voor altijd problemen kunt oplossen zonder dat je hoeft te weten hoe het precies in zijn werk gaat. Wat een bevrijding!

Ho’oponopono is wat mij betreft de leukste, eenvoudigste en snelste weg naar de oorsprong, leven vanuit de bron, de Goddelijke inspiratie. Je hebt er geen goeroes bij nodig, geen Ho'oponopono. De snelste, leukste en eenvoudigste weg naar God.hulpverleners, je hoeft er geen pijn voor te lijden, je hoeft zelfs niet te begrijpen hoe het werkt… Het is heel simpel, je hoeft het alleen maar toe te passen…

Dit klinkt wellicht nog abstract, misschien onbegrijpelijk. Daarom is juist dit boek van Ulrich Emil Dupréé zo handig en nuttig. In simpele woorden zet hij de theorie op een rij, schetst hij de achtergrond van dit eeuwenoude probleemoplossende ritueel en legt hij uit hoe je dit simpele proces toe kunt passen in de dagelijkse praktijk. Een helder, praktisch boekje. Een groot cadeau voor jezelf.”

 

Meer informatie over Ho’oponopono vind je ook op mijn site.

 

 

Een gedachte over “Nieuw boek over Ho’oponopono

  1. Astrid Steijger

    Hoi Willem,

    Fantastisch fijn boekje. Jouw voorwoord was mede zo inspirerend voor mij zodat ik het boekje meteen bestelde. Ook al ben ik wel al bekend met Ho-oponopono. Juist misschien wel. Ik lees dat je ook workshops geeft? Voor iedereen of alleen het ‘bedrijfsleven’?

    Hartelijke groet, Astrid

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>