NFM_4_cover.indd

New Financial Magazine over Heilige Huisjes

‘Heilige huisjes’ is het thema van de wintereditie van het New Financial Magazine. Het e-zine is een initiatief van het New Financial Forum en een must read voor iedereen die gelooft in en wil bijdragen aan een toekomstbestendige financiële sector.

New Financial MagazineIn dit themanummer, alweer de zevende editie van het New Financial Magazine, onder meer een stevig essay van Sharda Nandram (lector Ondernemerschap aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, associate professor aan Nyenrode Business Universiteit en oprichter van Praan Solutions) over de kloof tussen de behoefte aan een participatiemaatschappij versus het eenzijdig Westers economisch denken. “De welvaartsstaat evolueerde naar een verzorgingsstaat. De ‘volgende stap’ moet de participatiesamenleving worden. Maar wat is hier voor nodig? Willen we dit eigenlijk wel en zijn we bereid een aantal heilige huisjes omver te werpen? Zijn er al voorbeelden die nut en noodzaak onderstrepen? Op weg naar de gewenste participatiesamenleving zijn oprechte discussies nodig over ons eenzijdig economisch denken dat ons met de paplepel is ingegeven.”

Ook ferme taal van Nicolette Loonen (voorzitter Women in Financial Services): “Echte innovatie ontstaat pas als je je realiseert dat de wereld ook zonder jou kan. Tja, de tijden veranderen. En als de verzekeringsbranche hier niet snel naar handelt is het door de jaren heen zorgvuldig opgebouwde verzekeringshuis straks ernstig in verval.”
In het zevende New Financial Magazine nog veel meer parels, zoals essays van Marjon van Opijnen en Damaris Matthijsen (van Economy Transformers) over de transitie van de verzekeringsbranche, en een ode aan mensen van nu die het verschil maken op weg naar een menselijke economie. Daarnaast zijn in dit Magazine alle statements opgenomen van degenen die aanwezig waren op de New Financial Day in Amsterdam. De deelnemers hebben op deze bijzondere dag laten zien dat er in de financiële sector gelukkig óók veel mensen zijn die de handen uit de mouwen steken om te bouwen aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector. Dit deden ze door een persoonlijk statement af te leveren over hoe zij zich in 2014 gaan inzetten voor die mooiere financiële wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>