New Financial Magazine, zomereditie 2014

New Financial Magazine in zomereditie op zoek naar het hart van de financiële sector

New Financial Magazine, zomereditie 2014

New Financial Magazine, zomereditie 2014

Het New Financial Forum bruist als nooit tevoren. Een trotse korte update. 

Met trots en genoegen presenteer ik de zomereditie van het New Financial Magazine. Dit maal gaan we op zoek naar het hart in de financiële sector. Een editie vol inspiratie hoe de financiële sector met hart, hoofd en handen de consument – en daarmee de samenleving – beter kan dienen. Met bijdragen van onder meer verzekeraar Bart Janknegt, Bancograaf Owen de Vries, wereldverbeteraar Marcello Palazzi (onder meer lid van de Club van Rome), inspirator Antoinette Kalkman, groene ondernemer Marga Hoek, verbinder Sandra Gevaert, vernieuwer Nicolette Loonen en oeroude kennis uit de wildernis van Botswana van gids Alan McSmith.

Een kijkje op het New Financial Forum is de moeite ook meer dan waard. In mei 2014 is er binnen het Forum op initiatief van Han de Ruiter (Aegon) en ondergetekende een Inspiratiegroep van denkers en doeners ontstaan die vaker bijeen wenst te komen om op persoonlijke titel elkaar te inspireren, ideeën en dilemma’s uit te wisselen om op deze wijze het gedachtegoed van het Forum binnen de eigen organisatie en in de sector handen en voeten te geven. Dit onder het mom van: de sleutel tot een nieuwe financiële wereld heeft iedereen zelf in handen. Een unaniem gedeelde conclusie van de eerste bijeenkomst was dat duurzame waarde leveren aan klanten meer rendement oplevert en de beste garantie voor continuïteit is. De noodzaak om zich daar persoonlijk sterk voor te maken wordt door allen gevoeld. Inmiddels is er een tweede bijeenkomst geweest en worden de ideeën ook omgezet in daden. Er is inmiddels sprake van een Doentank! Prachtig! En wordt vervolgd!

In 2013 stond binnen het Forum een Denktank op om te onderzoeken hoe het gedachtegoed kan worden versterkt en verbreed. De deelnemers van deze groep – Femke de Jong, Aris Neven, Michiel Brandt, Jelle Bartels, Douwe Dijkstra, Boudewijn van Uden, Thom Boot en Ozewald Wanrooij – vinden dat de tijd rijp is om met elkaar nieuwe stappen te zetten op weg naar een dienstbare financiële sector. Zij willen niet afwachten, maar nemen het heft in eigen handen om de toekomst zelf vorm en inhoud te geven. Chapeau!

New FInancial Inspiration

Er is meer. Alles wat we doen en laten dient in het teken van het klantbelang te staan. Maar wat wil de klant nu eigenlijk? Die vraag gaan we op 14 oktober 2014 voorleggen aan levensechte klanten op de tiende New Financial Inspiration (NFI). Hiermee geven we gehoor aan de roep van deelnemers aan de vorige NFI, die vinden dat de branche nog te veel vanuit zichzelf denkt. Vijf klanten nemen plaats achter de tafel en gaan onder leiding van Boudewijn van Uden (ASR) het gesprek aan met de financiële sector. Met als doel de dienstverlening verder te verbeteren.

New Financial Masters

In het verlengde van het New Financial Forum organiseren Ivo Valkenburg en ondergetekende de cyclus New Financial Masters. Dit is een podium waar frisdoeners werkzaam in de financiële sector zichzelf essentiële vragen durven te stellen. Waarom ben jij als financiële dienstverlener op aarde? Wat is jouw missie? Wat geeft jouw leven en jouw werk richting en vervulling? Wat is er ervoor nodig om daadwerkelijk een cultuuromslag te realiseren? Hoe kunnen we opnieuw ervaren hoe mooi financiële dienstverlening is? Welke rol wil jij als individu spelen in de transformatie van de financiële sector? Elk seizoen kent vier meesters met een hoogstaande reputatie als thought leader op zijn of haar gebied. Centraal thema in het eerste seizoen: de terugkeer van de mens in de financiële dienstverlening. Met medewerking van Willem Glaudemans, Mpho Tutu (dochter van Desmond Tutu), Rupert Sheldrake en Anita Moorjani.

Er komt steeds meer beweging en daarin wordt het New Financial Forum een actieve inspirerende, versterkende en verbindende rol toegedicht. Er komt energie los waar wijzelf, de sector en onze klanten baat bij hebben. Het is geweldig om met opgeheven hoofd en met een luisterend oor in de samenleving te staan en trots te kunnen zijn op je werk, je bedrijf en je toegevoegde waarde. Dat kan niet hard genoeg gaan. Haak aan, doe mee, draag bij, kom langs en meld je aan als Ambassadeur van het Forum.

Willem Vreeswijk
willem@newfinancialforum.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>