2016BOOM_BUST_BOOM (2)

JONGE VERZEKERAARS IN DISCUSSIE OVER BOOM BUST BOOM

Na de vertoning van de documentaire Boom Bust Boom van Terry Jones (Monty Python) en hoogleraar Theo Kocken eind vorig jaar in Amsterdam gaat de stichting New Financial Forum de documentaire nu ook vertonen aan de Young Professionals van Aegon en ASR.

De leerzame documentaire is vooral zinvol omdat mede-auteur van de film Theo Kocken na afloop aanwezig is om met de deelnemers een fundamentele discussie aan te gaan ovBoomBustBoom (1)er het financiële systeem. “De vele financiële crises in de loop van de tijd laten zien dat mensen zich steeds opnieuw stoten aan dezelfde steen. Daar is weinig tegen te doen. Bouw daarom een financieel systeem waarin de steen niet zo hard is”, zei Kocken bij de vertoning van de documentaire eind vorig jaar.

De conclusie van de documentaire is dat mensen veel minder rationeel zijn dan economen met hun modellen denken. Er is ook weinig voor nodig of er ontstaat collectieve gekte. Het is zeer de vraag of dit gedrag te veranderen is. De documentaire meent dat er een financieel systeem zou moeten zijn dat het menselijk gedrag compenseert.
In de film komen ook studenten aan het woord die vinden dat het anders moet en kan. Dat biedt volgens Kocken hoop voor de toekomst. Vandaar ook dat Kocken het belangrijk vindt om nu de discussie over het financiële systeem aan te gaan met de leiders van morgen.
Bij Aegon vindt de vertoning plus discussie plaats op vrijdagmiddag 15 april. Bij ASR is dat dinsdagmiddag 3 mei.

Meer informatie over de mogelijkheden om de documentaire intern te vertonen: willem@willemvreeswijk.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>