Diversiteit in de top van bestuurskamers leidt tot een betere financiële sector. Maar wat is diversiteit? Diversiteit is veel meer dan alleen maar de benoeming van een aantal vrouwen op beslisposities. Thema van de nieuwe editie van het New Financial Magazine is Diversiteit. Een extra dik nummer boordevol inspiratie, ideeën en inzichten.
Alleen al op grond van de pure cijfers zou men moeten concluderen dat er een fundamentele herschikking moet komen van bestuurs- en managementfuncties. Onder de kop ‘Sexism and the City’ publiceerde de Financial Times nog geen jaar geleden de uitkomsten van een onderzoek naar vrouwen op managementposities bij banken in the City. In dit financiële hart van de wereld vinden net zoveel mannen als vrouwen een baan, maar op beslisniveau is nog geen twintig procent vrouw. Maar als we vrouwelijke waarden stimuleren, zijn we er dan? Natuurlijk niet. Diversiteit is veel meer dan dat. Het heeft ook te maken met de verschillen tussen jong en oud. Beiden zijn nodig. De wijsheid, inzichten en het overzicht van de oudere generaties, maar ook het denken en kijken van de jongere generaties die met hele andere normen en waarden opgroeien. Er zijn meer voorbeelden van diversiteit. Laat verschillende culturen toe in je koersbepaling en ga niet alleen uit van de denkpatronen die gangbaar zijn in de financiële sector, maar vraag mensen uit andere bedrijfssectoren om mee te denken. En last but nog least: benoem in je boardroom niet alleen een Chief Customer Officer maar ook gewoon een Customer, want is het ons om hem of haar uiteindelijk niet te doen?
Praktische inspiratie
De nieuwe editie van het New Financial Forum staat boordevol praktische informatie. Met onder meer een interview met Linda Broekhuizen (RvB FMO en mede-oprichter van FIER, een interview met Astrid Romijn van PGGM, een essay van Satish Kumar, zinnige vragen aan Marga Hoek (De Groen Zaak) en een visie van Phil Clothier (cea van het Barrett Value Centre) met wie het New Financial Forum gaat samenwerken. Lees in zijn visie de uitnodiging tot dialoog! Verder een interview met Mireille van Driel, die met Livin’ gebouwen, voornamelijk in de gezondheidszorg blij maakt, de Heroes of Love van ING en een opinie van hoogleraar Paul de Blot (91 jaar) over de jeugd die in opstand komt.
Meld je aan bij het New Financial Forum en bouw ook mee aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector. Van binnenuit en met elkaar!