NFM cover lente 2014

De kracht van verbinding in de financiële sector

‘Verbinding’ is het thema van de lente-editie van het New Financial Magazine. Het e-zine is een initiatief van het New Financial Forum van VVP en een must read voor iedereen die gelooft in en wil bijdragen aan een toekomstbestendige financiële sector.New Financial Magazine lente 2014

In dit themanummer, alweer de zevende editie van het New Financial Magazine, onder meer essays van Victor Lamme (‘Weg met de mythes over pensioensparen’) en adviseur Roland van Kemenade (‘Gezondere financiën voor iedereen’). Van Kemenade (directeur Verberkmoes Assurantiën) schreef dit essay op persoonlijke titel naar aanleiding van de New Financial Day van 29 oktober 2013, waarin de aanwezigen werden uitgedaagd om met vernieuwende, innovatieve ideeën te komen om voor Nederlandse particulieren een betere en gezondere financiële situatie te creëren. Van Kemenade pakt in zijn essay de handschoen op. Verder in dit inspiratie- en verdiepingsmagazine een interview met econoom Bas Jacobs (‘Banken knijpen aorta van de economie af’), een nieuwe les uit Afrika van wildernisgids Alan McSmith, een interview met interieurontwerper Mireille van Driel, die gebouwen inricht die mensen blij maken en columns van Han de Ruiter (Aegon) en Nicolette Loonen (WIFS). De rubriek ‘Zinnige Vragen’ is dit maal ingevuld door organisatieloods MIchiel Brandt.

Het New Financial Forum is het podium voor iedereen die wil bijdragen aan een betere financiële sector vanuit het besef dat we het zonder elkaar niet zullen redden en niet kunnen waarmaken richting de consument. Een financiële sector die in zichzelf is verdeeld, kan niet overeind blijven staan. Vanuit dit besef is het New Financial Forum opgericht. In dit e-zine geven tal van inspirators van binnen en buiten de branche hun kijk op een nieuwe samenleving waarin samen en het met elkaar delen het fundament is voor een nieuwe samenleving. Heel letterlijk vind je dit principe in deze uitgave terug in het interview met interieurontwerper Mireille van Driel. Zij maakt gebouwen die mensen blij maken. Aan het eind van het interview zegt zij: “Daarnaast hoop ik mensen te inspireren om uit het denken te stappen en volledig vanuit het hart te gaan leven en werken. De wijsheid van ons hart is zo veel omvattender dan de wijsheid van ons denken. Als mensen echt volledig vanuit hun hart zouden handelen, dan zou de wereld er stukken mooier uitzien. Dan kan ook niet anders. Want het hart heeft geen ego, kent geen conditioneringen, voelt geen dualiteit. Het hart is allesomvattend en wie handelt vanuit het hart, kan in wezen niets verkeerds doen. Ik hoop dat mijn gebouwen mensen helpen hun eigen hart weer terug te vinden.”

Laat we samen verder bouwen aan een voor iedereen licht, ruim en aangenaam gebouw, dat niet langer in zichzelf is verdeeld. We moeten dat zelf doen, niemand anders bouwt het voor ons. Veel inspiratie toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>